12 Ocak 2011 Çarşamba

Başka Dilde AŞK

Başka Dilde AŞK
Konusu :
Senaryosu, oyuncu kadrosu ve ilklere imza atan prodüksiyonuyla şimdiden gündem yaratan ve ilgi odağı olan Başka Dilde Aşk, 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de büyük ilgi görmüş, Kent Konseyi Seyirci Ödülü’nü kazanmıştı. 20 – 22 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 4. Uluslararası Bursa İpekyolu Festivali’nde ise hem seyirciler hem de eleştirmenlerden “tam not” alan Başka Dilde Aşk, “En İyi Kadın Oyuncu/Saadet Işıl Aksoy” ve Ulusal Altın Karagöz Uzun Metrajlı Film Yarışması SİYAD Ödülü’ne layık görüldü.
İşitme engelli bir gencin çağrı merkezinde çalışan bir kıza aşık olmasını şiirsel bir dille anlatan film, aşkın hiçbir engel tanımayacağını birbirinden ilginç anekdotlarla Beyazperde’ye aktarıyor.
Başka Dilde Aşk, işitme engelliler için Türkçe altyazılı olarak 18 Aralık’ta vizyona giriyor. Film, bu yönüyle de Türkiye’de bir ilke imza atmış olacak…
Türü : Aşk, Dram
Yönetmen : İlksen Başarır
Görüntü Yönetmeni : Hayk Kirakosyan
Müzik : Erdem Yoruk, Uğur Akyürek, Erdem Yörük
Yapımcı : N. Bunhan Bengi, Murat Şenol, Cihat Bakır
Senaryo : İlksen Başarır, Mert Fırat
Resmi Sitesi : http://www.baskadildeask.com/
Oyuncular : Saadet Işıl Aksoy , Mert Fırat, Emre Karayel, Lale Mansur , Timur Acar ,Ayten Uncuoğlu, Metin Coşkun, Şebnem Köstem, Tuğrul Tülek ve Tuna Kırlı
[vimeo]http://vimeo.com/8020672[/vimeo]

Başka dilde aşk filmi; bir ilke imza atarak 8 ödül almayı hak kazandı.Aşk filmi seyretmek isteyenler için güzel bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder